Kikkers slikken

Kikkers slikken

Kikkers slikken

Als je mij op social media volgt dan zie je mij regelmatig met een kikker voorbij komen. Ga ‘kikkers slikken’ is dan de boodschap.

“Jak! Kikkers slikken, dat doe ik liever niet”, ik hoor het je zeggen.

En dat is nou net het probleem!

Wat is jouw routine?

Kikkers slikken als routine zorgt voor meer succes! Succesvolle ondernemers vertellen je dat het belangrijk is om een routine te volgen. Een routine bespaart energie voor focus en productiviteit.

Onderschat de waarde van een routine niet!

Brian Tracy heeft hier een boek over geschreven genaamd: ‘Eat that Frog
Hij heeft mij hiermee geïnspireerd en nu wil ik jou weer inspireren.

Hoe kom je erop, kikkers slikken?

Ik ben een structuurfreak en ik ben minder creatief dan Brian Tracy! Hij verzon het fenomeen ‘kikkers slikken’!
Zijn idee hierachter is dat uitstellen geen zin heeft. Stel nou dat je elke dag begint met het slikken van een kikker, dan kan de rest van de dag toch alleen maar meevallen?

Die kikker staat voor het vervelendste klusje van de dag. Als je daarmee begint kom je gemakkelijker in flow en houdt niets je meer tegen om je doelen te behalen.

Kikkers slikken zorgt voor groei

Sinds ik kikkers slik, groeit mijn bedrijf sneller dan ooit tevoren. Elke dag kijk ik naar mijn planning en zie ik als eerste die vette groene kikker op mijn planning staan.
Ik zucht een keer diep en begin met het slikken van die kikker. En werkelijk waar, de rest van de dag is dan een peulenschil.

Ik ben er erg enthousiast over. Niet over het slikken van die vette kikker maar over het resultaat daarvan! En daarom zie je mij regelmatig met een kikker op social media.

Probeer het eens

Als ik vroeger mijn neus ophaalde voor de maaltijd die mij werd gepresenteerd zei mijn moeder altijd: “Je weet pas of het echt vies is als je het eerst hebt geprobeerd.”

En ik zeg jou: Je weet pas wat je mist als je het eerst zelf hebt geprobeerd!”

Ik daag je uit, doe mee met de challenge!

Meer tips van Brian Tracy:

 • Raak het maar 1x aan
  Als je een taak oppakt maak het dan ook meteen helemaal af. Te vaak maken we een mailtje open en sluiten we deze weer voor later. Of beginnen we aan een taak, maar als het moeilijk wordt, gaan we over op iets anders. Allemaal verloren energie. Je bent vijf keer sneller als je direct doorpakt. Wie wil nou geen 500% meer effectiviteit?
 • Schrijf je doelen ook echt op.
  Niet alleen denken maar schrijf het ook op! Studie heeft uitgewezen dat wanneer jij je doelen opschrijft dat het realiseren daarvan meer succes heeft. Visualiseer de stappen die je moet nemen om je doel te realiseren. Schrijf elke dag de taken op die je daarvoor moet doen. Het beste is om dit te doen voordat je je dag afsluit. Wat ga je morgen doen om je doelen te realiseren?
 • Schrijf realistische doelen.
  Maak grote doelen kleiner zodat je ook het einde in zicht hebt en tussentijdse resultaten kunt vieren. Kies 1 doel tegelijk om aan te werken. Voor hogere kwaliteit en meer succes.
 • Zet voor jezelf een deadline
  Zonder tijdlijn komt er niets van. Deadlines helpen om je doelen te behalen. Je gebruikt zoveel tijd om je doel te halen als de tijd die jij jezelf geeft.

Brian heeft nog meer interessante tips: je kunt ze hier downloaden van zijn website

Uitstelgedrag elimineren

Ik heb al verschillende blogs geschreven over uitstelgedrag. Dat is niet zo vreemd, want als je

dan krijg je last van uitstelgedrag.

De tips in dit artikel helpen je om dingen toch voor elkaar te krijgen.
Maar veranderen is niet altijd even gemakkelijk, ook al wil je nog zo graag.

Daarom nodig ik je uit om mee te doen met de challenge: Kikkers Slikken.

Meld je nu aan en ik help je gratis op weg!