ochtendritueel

Ochtendritueel

Mijn Ochtendritueel

Ik doe mijn ogen open en het eerste dat ik doe is mijn benen buiten boord gooien en uit mijn bed stappen om eerst een ochtendwandeling te gaan maken. Dit is een van mijn ochtendrituelen geworden. Niet wachten zodat ik kan gaan twijfelen, maar meteen doen. Want ik weet dat als ik mijn ochtendwandeling heb gedaan dat ik dan veel productiever ben.

Tijdens mijn wandeling neem ik mijn dag door. Wat staat er eigenlijk op de agenda? Ik maak me er niet zo druk over want ik weet dat mijn tools hun werk doen om mij de dingen te laten doen die ik wil doen op deze dag.

Na mijn wandeling spring ik onder de douche en ontbijt ik met mijn gezin. Voordat mijn gezinsleden aan tafel zitten krijg ik al een herinnering op mijn telefoon dat ik mijn zoon aan iets moet herinneren en dat mijn man laat thuis is vandaag.

Ik check mijn agenda snel en krijg een lach op mijn gezicht. Er staan leuke dingen op het programma vandaag. Ik heb er zin in!

Wil jij met jouw ochtendritueel ook relax je dag beginnen?

Mijn ochtendritueel hoeft natuurlijk niet jouw ochtendritueel te zijn. Maar welk ritueel jouw ochtendritueel ook is, het is fijn als je relax en vol vertrouwen je dag kunt starten. Dat je weet dat je agenda nooit te vol staat, en dat er altijd een ontspanningsmoment is. Het is vooral fijn als je niets gaat vergeten en dat je aan het einde van de dag voldoening hebt omdat je weer een frog hebt weggewerkt en taken hebt kunnen afvinken.

Start jij zo je dag?
Of schiet je direct in de stress als je je agenda ziet?

Dit lijkt te goed om waar te zijn

Ik heb altijd geleerd dat als iets te goed is om waar te zijn, dat dit dan ook zo is! Maar in dit geval is dit echt mogelijk voor je. Maar het addertje onder het gras is wel… dat je eerst door de zure appel moet bijten.

Voordat alle tools voor je gaan werken en jij je agenda goed beheert is er eerst een strategie nodig daarna bepaal je welke tools je gaan helpen en dan moet je het gekozen systeem nog inrichten. En dit is het moment dat jij afhaakt. Hier kijk je als een berg tegenop. Hoe moet je beginnen om van chaos naar structuur te komen?

Laat ik daar nu een expert in zijn en je daarbij helpen :).

Morgen doe ik het (anders)

Je hebt meerdere keren geprobeerd om slimmer te gaan werken. En dat lukte dan een tijdje. Maar voor je het wist ontstonden er weer nieuwe problemen of gleed je terug in je oude inefficiënte gewoonten.

Je bent er helemaal klaar mee en je wilt het anders gaan aanpakken. Je weet dat dit nodig is, want je raakt steeds vaker gefrustreerd tijdens je werkdag…

… maar je hebt iemand nodig die je hierbij helpt. Iemand die je stap voor stap laat zien wat voor jou praktisch, efficiënt en effectief is. Iemand die je door alle processen begeleidt en je helpt om handige oplossingen te vinden. En deze te implementeren.

Stop dan met zoeken.

Je bent precies waar je moet zijn: namelijk bij mijn structuurtraject