Focus op de juiste dingen

Focus op de juiste dingen

Focus op de juiste dingen

Focus, het lijkt wel een modewoord. Je hoort het elke adviseur en coach zeggen. Heb je wel de juiste focus?
Terwijl jij gewoon alle ballen in de lucht wilt houden en je jouw klanten zo goed mogelijk wilt helpen. Daar ligt je focus ? bij je klanten.

Verkeerde focus kost energie

Focus is als een koker, je richt je op dat wat het allerbelangrijkste is, je klanten. Alles wat er omheen ook nodig is, zie je daardoor niet (meer).

En voordat je het weet is dat je energielek. Want als je alleen je focus houdt op je klanten zijn je bedrijfsprocessen van ondergeschikt belang en dan kost het bijhouden van je administratie veel energie. Bovendien is de kans veel groter dat het misgaat. Betalingen die je mist, mailtjes die je niet meer kunt terugvinden, facturen die ‘verdwenen’ zijn.

Bovendien ben je langer dan nodig is bezig met de administratieve afhandeling omdat je elke handeling steeds weer moet herhalen. Het kan ook nog zo zijn dat je tijd verliest met uitzoeken van ‘hoe ging dat ook alweer’.

Bedrijfsgroei vertroebelt je focus

Jouw bedrijf groeit en daar mag je trots op zijn. Maar als je te hard groeit en je bedrijfsprocessen groeien niet met je mee dan kan je de hele dag het gevoel hebben dat je achter de feiten aanloopt. Dat geeft meer stress dan nodig is.

Is Focus op je bedrijfsprocessen niet jouw sterkste kant? Jij bent vast een ondernemer in hart en nieren, creatief en snel. Je ziet kansen op jouw markt en daar wil je op inspelen. De achterkant van je bedrijf geef je minder aandacht dan dat het eigenlijk nodig heeft.

Klopt dat?

Geen tijd noch energie

Na een dag hard werken, kijk je eens naar de administratie en doe je wat echt nodig is en de rest laat je liggen voor als je meer tijd hebt. Maar je hebt niet meer tijd. Je krijgt ook niet zomaar meer energie.
Wist je dat je elke dag wel 200 keer wordt afgeleid? Als je ingaat op elke afleiding heb je de tijd niet om het gemakkelijker voor jezelf te maken.

Van chaos naar structuur

Als je structuur in je administratie en bedrijfsprocessen wilt aanbrengen lijkt het of het eerst nog meer een chaos wordt. Je ziet niet meer waar je moet beginnen of je wilt er niet eens aan beginnen.

Dus focus op de juiste dingen: Leg je focus op dat waar jij goed in bent

Als je iets wilt doen waar je hart niet ligt en alleen maar doet omdat het moet, dan ga je ook nooit een structuur vinden dat bij jou past. Het kost je dan simpelweg te veel energie. Laat mij doen waar ik goed in ben, zodat jij kan doen waar jij goed in bent.

Ik breng structuur en leg mijn focus op jouw bedrijfsprocessen. Ik ben thuis in slimme tools, systemen en structuren en ik kan aan de hand van jouw administratie, jouw wensen en jouw bedrijf een plan op maat maken zodat jij jouw focus kunt leggen op waar jij goed in bent.

Ik maak niet alleen een plan, we richten het samen in. Jij krijgt van mij de checklists en procedures zodat het efficient werken een fluitje van een cent wordt.

Dat scheelt energie, tijd én geld.

Maak je onderneming toekomstproof!

Door mijn aanpak is er met minimale inspanning snel resultaat.
Ga van chaos naar structuur en lees meer over het structuur traject of neem contact met mij op.