Hoe een goed plan je helpt met bedrijfsgroei

Hoe een goed plan je helpt met bedrijfsgroei

Je kunt nog zoveel mooie plannen maken, maar als je geen stappen onderneemt kom je nooit uit bij je doel. Het is dus belangrijk om niet alleen te plannen maar ook om te gaan doen!

Bedrijfsgroei = Plannen én doen

Het klinkt zo simpel. Je bent niet voor niets plannen aan het maken. Je wilt deze plannen ook graag gaan uitvoeren.  toch gaan veel ondernemers met ‘het gaan doen’, de mist in.

Voordat je het weet ben je een jaar verder en heb je nauwelijks gewerkt aan je doelen. Je weet dat je bedrijf harder kan groeien als je deze dingen wel doet. Je kijkt achterom en stiekem baal je ervan en je belooft jezelf: “Morgen ga ik het anders doen!”

Maar toch…. Voor je het weet is er weer een week om.

Het kán ook echt anders!

Als je in je eentje blijft struggelen, dan kom je niet vooruit (= geen bedrijfsgroei). Dat is logisch. Je blijft lopen in hetzelfde kringetje. Je voelt ook wel dat het anders kan of misschien wel moet, maar je weet niet hoe. Om te beginnen hoef je het niet allemaal alleen te doen!

Alleen ga je sneller maar samen kom je verder.

1. Bekijk eens welke hulp jij kunt gebruiken en wie je daarvoor kunt inschakelen.
2. Breng structuur in je leven.
3. Houd jezelf geïnspireerd.
4. Weet waar je focus ligt.
5. Doe je nog de juiste dingen?
6. Voorkom uitstelgedrag.
7. Gebruik een extern geheugen.
8. Blijf productief gedurende de dag.
9. Zorg ervoor dat je je planning haalt!
10. Ga zuinig om met je tijd.

Kennis is kracht!

Wanneer jij jouw kennis bundelt met de kennis van een andere expert ben je extra krachtig. Als jij taken gaat uitbesteden aan iemand met (meer) kennis dan krijg jij meer tijd en rust om te werken aan de groei van je bedrijf.

Laat die randzaken los en ga weer doen wat je het allerliefste doet. Ga weer doen waar je goed in bent. Ga je talenten gebruiken voor de groei van je bedrijf.

Ik wil graag mijn talenten gebruiken om jouw talenten ruimte te geven.

De beste stap voor bedrijfsgroei

Ik kom vaak ondernemers tegen die vragen; “Kun je niet even samen met mij mijn administratie inrichten” of “mijn mailbox is zo’n chaos, ik verlies klanten doordat ik niet tijdig reageer”.

Dit zijn ondernemers die net als jij worden opgeslokt door de waan van de dag. Ondernemers die een helpende hand nodig hebben maar nog geen personeel willen of durven aannemen. Ondernemers die houden van hun flexibiliteit, maar te veel tijd kwijt zijn aan randzaken.

Plan een sparsessie en ik zeg je eerlijk welke dienst het beste bij je past, de tijdelijke office ondersteuning, het S.O.S. Membership of mijn structuur traject.

Neem de controle weer terug, zodat je niet alleen plannen gaat maken maar ze ook gaat uitvoeren.

Neem nu actie en laat je bedrijf groeien!

Laten we samen eens sparren om je op weg te helpen.

Deze sparsessie is gratis en verplicht je tot niets.