slaaf van je agenda

Slaaf van je agenda

Ik wil geen slaaf worden van mijn agenda!

Natuurlijk wil je geen slaaf worden van je agenda. Je bent een ondernemer en grote kans dat je een ondernemer bent omdat je de vrijheid wil voelen om te doen wat jij wil doen.
Slaaf worden van je agenda lijkt het tegenovergestelde.

Daarom krijg je al jeuk als ik je informatie geef over structuur, terwijl je stiekem dolgraag wat structuur en rust in je dag zou willen.

Hoe voorkom je nu dat je een slaaf wordt van je agenda, zonder dat je je gevangen voelt in structuur?

Jouw agenda bepaal jij!

Allereerst ben jij degene die jouw agenda bepaalt. Ook al heb je een assistent die voor jou het een en ander plant. Jij bepaalt wanneer dat kan. Daar kan je duidelijke afspraken over maken. Blok de momenten in je agenda die je hebt gereserveerd voor jezelf. Vakanties, relaxmomenten, sportmomenten en persoonlijke verplichtingen. Deze momenten zijn goud voor je productiviteit en je levenskwaliteit, behandel ze daarom ook zo. Wat er ook gebeurt, maak de afspraak met je assistent dat er niets gepland mag worden op die momenten. En houd je daar zelf ook aan.

Aanpassingsvermogen: je kracht én je grootste valkuil

Jouw kwaliteit is je aanpassingsvermogen, je veerkracht en je werkethiek. Dat is de reden waarom je overleeft als ondernemer. Maar dat is ook je grootste valkuil. Want als jij jouw agenda steeds aanpast aan de wensen van anderen dan krijg je het gevoel dat je een slaaf bent van je agenda. Dat is een grote stressfactor, en helemaal niet nodig.
Je kunt alles gedaan krijgen wat er in je agenda staat, zonder je een slaaf van je agenda te voelen.

Verklaar je agenda als ‘heilig’!

In plaats van dat jij slaaf bent van jouw agenda is jouw agenda je grootste houvast in je dagelijkse bezigheden. Verklaar je agenda heilig en houd je aan de zaken die daarin staan gepland. Sluit elke week goed af voor een goed begin van de nieuwe week.

Om dat te kunnen doen is het wel zinvol om de volgende zaken serieus te nemen.

Tips voor een ‘heiligverklaring’:

 1. Flexibiliteit behouden
  Jij bent een ondernemer! Je kunt jezelf helemaal niet vast plannen door je agenda vol te zetten. Je hebt ruimte nodig voor onverwachte gebeurtenissen. Als je dat niet doet, kun je het heilig verklaren van je agenda wel vergeten. Dan wordt je agenda een stressfactor. Jij bent de eigenaar van jouw agenda, de macht ligt bij jou!
 2. Prioriteiten stellen
  Niet alles is even belangrijk en heeft nu ruimte nodig in je agenda. Plan de kikkers aan het begin van je dag zodat je concentratie optimaal is, en verspil geen tijd aan onbelangrijke zaken.
 3. Plan realistisch
  Wees eerlijk. Hoeveel tijd heb je echt nodig? En als je dat niet weet: houd dan eens een tijdje bij hoeveel tijd je aan een taak besteedt. Zo blok je een realistische tijd in je agenda en voorkom je stress omdat je achter de feiten aanloopt.
 4. Plan ook je privé momenten
  Deze momenten zijn net zo belangrijk. Reserveer bewust tijd voor jezelf. Blok je agenda hiervoor.
 5. Leer ‘nee’ zeggen
  Wees niet bang om nee te zeggen tegen taken die niet passen bij je prioriteiten. Dit is een gezonde manier om je geen slaaf te voelen van je agenda en stress te voorkomen.
 6. Neem je verantwoordelijkheid
  Als je goed nadenkt over wat je in je agenda zet, neem dan ook je verantwoordelijkheid om deze taken te doen. Maar wees ook mild voor jezelf als je een keer moet afwijken. Blijf bewust.
 7. Gebruik de techniek verstandig
  Alle apps en meldingen zijn fantastisch, maar je kunt er ook door afgeleid worden. Gebruik de technologie zoals het is bedoeld: om je te ontlasten.
 8. Stop met multitasken
  Doe 1 ding tegelijk en je zult zien hoe ontspannen jij nog aan het einde van de dag bent en hoe tevreden je je voelt als je al je taken hebt kunnen afvinken.
 9. Geef jezelf toestemming om te pauzeren
  Plan ook je pauze momenten in. En laat het dan ook allemaal even los. Het is oké om even te ontspannen, ook al is je takenlijst nog overvol.
 10. Reflecteer regelmatig
  Evalueer je prioriteiten. Als je merkt dat je te veel vastzit aan je agenda, maak dan een aanpassing zodat je meer evenwicht hebt.

Maak een kickstart!

Merk jij dat jouw tijd als sneeuw voor de zon verdwijnt? Je tijd voor de groei van je business, voor jezelf altijd doorschuift? Gaat je vakantie nog beginnen, maar zie je al op tegen het moment dat je weer begint. Hoe begin ik? Waar begin ik? Hoe stap ik niet wéér in die ratrace?

Dan heb ik een fantastische zomeractie voor jou! Vanaf 21 augustus a.s. maken we samen een kickstart!

Een maand lang zorgen we er samen voor dat je elke week met energie en focus aan de slag gaat, en met trots terugkijkt op wat je hebt bereikt aan het einde van de maand.

 • Je maanddoelen helder als focus voor je acties voor deze maand.
 • Elke maandag een kort en bondig online kickoff van je week.
 • Beschikbaarheid tot een online academie voor direct toepasbare tips en trucs om jouw business te laten draaien als een geoliede machine.
 • Mij als stok achter de deur om je doelen te bereiken.

En de prijs om mee te doen? Dat is echt een nobrainer!

Omdat ik er van overtuigd ben dat ik je verder kan helpen. Je kennis wil laten maken met hoe het óók kan.
En zelf super enthousiast ben over deze kickstart en jou dat enthousiasme ook gun:

bied ik dit eenmalig aan voor het zomerse prijsje van euro 49,95 excl. btw!

Daar hoef je niet eens over na te denken toch? Dus:

klik hier en meld je aan!