houtje -ouwtje

De strijd tussen houtje-touwtje en automatiseren

Houtje-touwtje of automatiseren van je workflows

Houtje-touwtje werkt gewoon voor je. Je hebt het druk en je weet wel dat zaken automatiseren je leven makkelijker kunnen maken. Maar voordat het makkelijker is, is het vooral duur en kost het bakken met tijd (denk je). Het is daarom extra verleidelijk om gewoon door te gaan met de wijze van werken zoals je dat nu doet.
Het werkt toch?

Stiekem kost houtje-touwtje meer tijd

Stiekem weet je het wel. En wellicht heb je er weleens van gedroomd dat die dingen die je telkens weer opnieuw doet uit handen worden genomen. Denk aan het geven van dezelfde informatie, je marketing of jouw onboarding proces. Misschien denk je dat dat niet kan omdat je het belangrijk vindt om persoonlijk betrokken te zijn bij elke stap.

Maar is dat echt nodig? Het zou fijn zijn als daar geautomatiseerde workflows voor zijn toch?

Stiekem kost houtje-touwtje meer geld

Als je denkt aan automatiseren dan denk je misschien wel aan de kosten die software en tools kosten. Dit kan zeker een drempel zijn als je geen investeringsbuffer hebt. Maar stiekem kost alle tijd die je er nu insteekt veel meer geld. Automatiseren van processen is effectief en werkt zeker op lange termijn kostenbesparend. Bovendien houd je met praktische workflows meer tijd over om geld te verdienen.

Stiekem wil je het gewoon niet omdat je het niet snapt

‘Pff die automatiseringstechnologieën klinken allemaal veel te ingewikkeld. Laat mij het maar doen op mijn manier, dat snap ik tenminste.’ Komt deze gedachte misschien stiekem in je op?
Woorden als workflows, integraties, en funnels, je krijgt er jeuk van.

Ik snap dat het complex kan lijken maar tegenwoordig zijn er echt heel gebruiksvriendelijke tools en platforms die automatiseren eenvoudig en gemakkelijk maken. Misschien vind je het zelfs wel leuk, zeker met een helpende hand die je stap voor stap begeleid in dit proces.

Stiekem houd je gewoon niet van verandering

Veranderingen zijn onzeker. En als ondernemer heb je al zoveel op je bordje waar je onzeker over kunt zijn. Waarom zou je nog meer onzekerheid opzoeken? Het is menselijk gedrag dat je terughoudend bent tegenover veranderingen waar je zelf niet in thuis bent. Misschien voel je de weerstand en dat zorgt voor uitstelgedrag.

Ik snap het! Echt! Maar wat als die verandering je je verbeterende workflows, efficiëntie en nauwkeurigheid opleveren? Dat levert weer een hoge klanttevredenheid op. Dat kan leiden tot nieuwe kansen en groei voor je bedrijf. Je bent geen ondernemer geworden omdat je van zekerheid houdt. Is het nu niet de tijd om die stap eens echt te gaan maken?

Stiekem denk je dat je de voordelen op lang termijn wel meevallen

Je bent een ondernemer en daarom dol op snelle resultaten. Ook dat snap ik 🙂 Het is een valkuil waar elke ondernemer wel een keer mee te maken krijgt. Een investering is niet onmiddellijk terugverdiend en omdat je de voordelen nog niet voelt, zie je de noodzaak er ook niet van. Daarom blijf jij op jouw houtje-touwtje manier gewoon doorgaan.

Automatiseren van processen leidt tot direct hogere productiviteit, meer beschikbare tijd, lagere weglekkende uren en een betere service voor je klanten. Op langer termijn komt daar concurrentievoordeel bij omdat je gemakkelijk kunt opschalen. Klinkt logische en interessant toch?

Het geeft niets dat je weerstand voelt en daarom maar uitstelt

Je bent mens, en weerstand is logisch. Maar het is wel belangrijk dat je erkent dat je uitstelt om je houtje-touwtje werk om te zetten naar workflows. Herken je één of meerderde bovenstaande redenen? Erken dat en kijk daarna met je ondernemerskwaliteiten naar de voordelen.

Het lijkt erop dat houtje-touwtje oplossingen goedkoop zijn maar het loont om te zien hoe het automatiseren van processen op lange termijn tijd en moeite kan besparen. Door hierin te investeren heb je meer tijd voor je doelen en successen.

Stop de frustratie en start met het maken van hét verschil en maak tijd voor je ambitie!

houtje-touwtje