feedback

Feedback is noodzakelijk voor de groei van je bedrijf

Feedback is noodzakelijk voor groei

Het krijgen van feedback is zo waardevol en toch ontloop je bewust of onbewust feedback. Feedback betekent vaak meer werk. En daar zit je niet op te wachten. Bovendien ken jij jouw business als geen ander en weet je al dat je nog wat vraagstukken hebt op te lossen. Dat hoef je niet van een ander te horen.

 

En toch lijkt het je fijn om even met iemand te praten die begrijpt met welke uitdagingen je worstelt.

 

Als ondernemer heb je vaak meer vragen dan antwoorden

  • Hoe is mijn organisatiestructuur? Is dit nog steeds geschikt? Moeten taken en verantwoordelijkheden opnieuw ingedeeld worden? Hoe zit het met de administratieve taken, zit daar een goede structuur in?
  • Moet of kan ik meer automatiseren? En hoe dan? Welke systemen werken voor mijn bedrijf het beste?
  • Welk doel heb ik? Kan ik dit verdelen in kleinere doelen? En hoe zit de prioritering van mijn plannen en doelen? Wat is de impact van groei op mijn bedrijf?
  • Welke taken kan ik delegeren? Aan wie? Moet ik personeel aannemen of werk ik met zzp’ers? Hoe vind ik talent, en nog belangrijker hoe houd ik talent binnen?
  • Hoe plan ik mijn projecten zo effectief mogelijk in? Hoe bewaak ik de voortgang?
  • Waar kan ik advies inwinnen of wat is een goede mentor voor mij?
  • Zal ik een consultant inhuren die mij helpt met de structurering? Ik kan wel wat advies gebruiken. Of zal ik een training volgen?
  • Waar moet ik netwerken? Wat is zinvol én leuk?

En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Heb je het idee dat je in kringetjes blijft lopen?

Heb je het idee dat je in kringetjes blijft lopen en dat je niet genoeg denktijd hebt? Vraag dan eens feedback aan een mede-ondernemer of een professional die met je meedenkt.
Ik heb Joyce :). Wij spreken regelmatig met elkaar af om te praten over onze business. We stellen elkaar de vragen die je jezelf niet kunt stellen. We houden elkaar scherp op onze doelen en plannen. Dat helpt ons in het maken van stappen vooruit, in plaats dat we in kringetjes blijven lopen.

Als je weet dat het anders kan

Je weet dat het anders kan maar je weet niet hoe. Je bedenkt voor jezelf een moment dat je er even rustig over gaat nadenken. Maar er komt altijd wel een klant of noodgeval tussen die dit plan om te denken verstoort. De dag is voorbij voor je er erg in hebt. Maar je verlangen om te groeien blijft in je hoofd knagen.

Je kunt niet groeien als je niet iets verandert. Dat weet je. Maar iets houd je tegen. En dus is je dag vandaag weer net zo snel om als de dag van gisteren zonder dat je iets hebt veranderd. Dag na dag, week na week, maand na maand.

Wat kan je NU doen om de nodige feedback te krijgen?

Je kunt nu de beslissing nemen om wél een stap vooruit te gaan.

Plan met mij een 1 op 1 impactsessie. Ik kijk en denk met je mee en na deze sessie ben je helemaal gereset en weet je exact welke stappen je te zetten hebt om vooruit te gaan. Kom bij mij op aan de tekentafel zitten en we gaan samen jouw bottlenecks bespreken en zoeken naar een passende oplossing.

Kom uit dat kringetje en loop de juiste richting op voor groei in je bedrijf!

 

feedback