mens erger je niet

Mens erger je niet op weg naar je doel

Mens erger je niet

Mens erger je niet maar elimineer de blokkades die je op weg naar je doel tegenkomt.

Heb jij helder in beeld waar je bent en waar je naartoe wilt?
Misschien heb je samen met je businesscoach kernwaarden geformuleerd en pijlers gezet die richting geven aan de wijze waarop je je doel gaat bereiken.

Hoe behoud je je focus onderweg?

We hebben het al vaak gehad over uitstelgedrag en focus op je to-do-lijstje. Maar het is ook handig om je focus wat breder te trekken.
Focus is heerlijk als je een dagplan hebt of bij je weekplanning.
Maar hoe zit het met je jaarplan of meerjarenplan?

Mens erger je niet

Wanneer je je einddoel over 5 jaar hebt uitgeschreven, formuleer dan ook een einddoel per jaar.
Ik zie het als het spelletje ‘mens erger je niet.’
Je hebt een kleur gekozen en je weet waar je de pionnen moet parkeren. Maar gedurende de weg daarnaartoe word je door anderen van het bord geknikkerd. Er zit niets anders op dan opnieuw te beginnen.

Zo is het ook op weg naar jouw doel. Je weet wat je wilt en hoe je er wilt komen maar onderweg zijn er allemaal blokkades op je weg. Daardoor word je van je weg geknikkerd.
Het gevaar is dan dat je de weg aanpast of dat je het opgeeft.

Mens erger je niet.
Adem een keer diep in, en begin opnieuw. Voor je het weet gooi je weer een zes en loop je snel naar je doel.

Tussentijdse doelen geven moed

Zeker voor doelstellingen op lange termijn is het zinvol om kortere termijn doelstellingen te formuleren.

Net als het spelletje ‘mens erger je niet’. Je hebt meerdere pionnen naar de eindstreep van winst te brengen. Maar als er een pion is geparkeerd in de veilige haven, dan kan er niets meer gebeuren.
Dat geeft vertrouwen dat ook die laatste pion komt waar het moet zijn.

Zo is dat ook met tussentijdse doelen. Wanneer het tussentijdse doel is gehaald kan niets en niemand meer een blokkade opwerpen. Je wordt niet meer van de weg af gegooid. Je hebt het gehaald! En zo kan je door naar de andere delen van je plan.

Dat geeft vertrouwen en stimuleert je moed.

We kijken te weinig achterom

Als ambitieuze ondernemer kijk je te weinig achterom. Je kijkt vooruit en niet terug. Maar als je terugkijkt zie je dat je al een hele weg hebt afgelegd. En als dát je is gelukt dan lukt het ook om verder vooruit te komen.

Het vieren en afstrepen van je tussentijdse doelen geeft nieuwe positieve energie. De weg naar je volgende doel is in zicht en daardoor behoud je je focus.

Blokkades oplossen

De meeste blokkades zitten in je hoofd. Je denkt van alles en nog wat. Niet alleen voor je business maar ook privé lopen er allerlei taken door je hoofd. Dat zijn de blokkades op je weg.

Een Braindump helpt je om wat rust in dat hoofd te krijgen en de taken te structureren. Plan voor jezelf een dag of dagdeel waarop je al dat geneuzel in je hoofd wegwerkt.

Een dagdeel vol kleine op eerste gezicht niet echt belangrijke taken. Dat abonnement opzeggen, de boodschappen halen, de bonnetjes opbergen, de agenda bijwerken, dat ene lastige mailtje beantwoorden, de boekhouder bellen of wat dan ook. Allemaal kleine klusjes die je heel gemakkelijk kunt uitstellen maar wel ruimte in je hoofd innemen.

Mens erger je niet dagdeel

Al die taken vragen ruimte in je brein die daardoor vol raakt. Een vol brein zorgt ervoor dat je je gaat ergeren. O ja, dat moet ik echt niet vergeten!
Plan voor jezelf een ‘mens erger je niet dagdeel’.

Aan het einde van de ochtend heb je deze klusjes die al dagen of weken in je hoofd rondspelen opgelost. Want ben eens heel eerlijk ….Zoveel tijd had je er niet voor nodig.

Maar die taakjes vragen wel veel van je energie.
Dus hup, mens erger je niet langer en pak je agenda erbij en plan een dagdeel.
Zie het als het gooien van dubbele zes, je gaat als een speer vooruit op weg naar je doel.

Focus op de eindstreep

Als je regelmatig een Braindump doet en taken structureert kun je de blokkades op je weg naar succes wegwerken met een mens erger je niet dagdeel, op die manier heb je al je pionnen voor je het weet in de veilige haven.

Hoe klinkt dat voor jou?

Mens erger je niet langer en kies nu voor structuur in je planning zodat je focus houd op het eindresultaat en niet afgeleid wordt door geneuzel op je pad. Lees meer over mijn structuurtraject dat jou helpt je focus te houden en je doelen te behalen.

Mens, stop met ergeren.