kikker slikken

Zij van die Kikkers

Kikker Slikken

Mensen kennen mij als “Zij van die kikkers” vanwege mijn structuurtips en de bekende kikkerfilmpjes die ik deel. Overal waar ik kom, lijkt het alsof ik omringd ben door kikkers. Maar wat hebben die kikkers nu eigenlijk met mij te maken?
Eerlijk gezegd niet zo veel.
Onze tuinvijver trekt af en toe kikkers aan, en wanneer er één naar binnen springt, ren ik het liefst weg of roep ik ongegeneerd om hulp.

Ik vind kikkers niks

Ondanks dat ik kikkers maar niks vind, heb ik toch een bijzondere band met kikkers. Dat heeft natuurlijk te maken met de krachtige metafoor van ‘kikker slikken’. Deze metafoor verwijst naar het aanpakken van vervelende taken of uitdagingen, iets waar ik het als groeistrateeg en structuurfreak vaak over heb.

Mag ik je uitdagen om een kikker in te slikken?

De Kikkers Slikken Challenge die ik regelmatig organiseer is nog steeds populair. Dat snap ik wel want meedoen moedigt je aan om achterstallige taken aan te pakken zodat jij je doelen  bereikt. Een kikker slikken klinkt niet aantrekkelijk, net als die taak die te lang op je wacht. Maar uiteindelijk leidt het doen van die onaantrekkelijke taak wel tot groei en succes. De challenge helpt je om uit je uitstelgedrag te stappen en vooruitgang te boeken. Je raadt het al, je wordt aangemoedigd om die spreekwoordelijke kikker te gaan slikken.

De theorie van Kikker Slikken

De theorie kun je lezen in dit blog.

Waar gaat het over in het kort:

  • Eat that Frog, een uitdrukking uit het boek van Brian Tracy
  • Prioriteiten stellen
  • Uitstel overwinnen
  • Je dag plannen
  • Positieve mindset
  • Stapsgewijze aanpak

Waarom zou je meedoen aan de Challenge?

Door het principe van Brian Tracy toe te passen en moeilijke taken als eerste aan te pakken, kun je je productiviteit verhogen, stress verminderen en jezelf op weg helpen naar succes op lange termijn.

Maar waarom zou je meedoen aan de Kikkers Slikken Challenge?

Simpelweg omdat het je leven kan veranderen.

Het concept is eenvoudig: elke dag kies je één taak ( 1 kikker) uit die je al tijden voor je uitschuift en je gaat aan de slag. Ik geef je dat zetje dat je nodig hebt om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Niet voor niets zie ik regelmatig dezelfde gezichten in de challenge.
Het werkt!

Na 10 dagen zul je merken dat je meer gedaan krijgt, minder stress ervaart en meer tijd hebt voor de dingen die er echt toe doen.

Wil je een keer meedoen met de Kikkers Slikken Challenge?
Kijk dan snel wanneer de volgende challenge gepland staat.

 

kikker slikken