Sordt

Sortd: de makkelijkste manier om je Gmail te organiseren

Vanuit mijn bedrijf beheer ik tal van emailaccounts van mijn klanten. Sommige vanuit Outlook, maar er zijn er ook genoeg die hun email via Gmail hosten. Van de tientallen oplossingen die ik in de afgelopen periode heb geprobeerd om Gmail te organiseren, is de Chrome-extensie Sortd tot nu toe het beste. Het is een grote hulp om op een overzichtelijke manier mijn Gmail te organiseren. Sortd is namelijk een tool die Gmail transformeert naar een werkruimte met kolommen met aanpasbare lijsten, simpelweg door te slepen en neer te zetten.

De werking komt overeen met hoe ik denk en informatie wil bekijken: visueel en in lijsten. Net als zoveel anderen hebben mijn klanten een probleem met e-mailbeheer en vooral dat ze er teveel van hebben. Daarnaast zie ik dat zij moeite hebben om een handvat te vinden voor e-mails waarop actie moet worden ondernomen, die moet worden bewaard en die onmiddellijk kunnen worden verwijderd. Sortd is om twee redenen een grote hulp geweest: het heeft een geweldige gebruikersinterface en het biedt handige functies voor taakbeheer aan Gmail. Het maakt Gmail organiseren veel sneller en makkelijker!

Eenvoudig en snel je Gmail organiseren

En nu zal je denken Gmail, maar dat is toch voor privé email? Nou niet alleen, veel bedrijven maken gebruik van G-suite van Google om hun bedrijfse-mail te hosten en beheren.

Sortd voor Gmail is een eenvoudige, lichte add-on voor Gmail ™ en G-Suite ™, die veel van mijn klanten heeft geholpen om hun bedrijf te laten groeien, meer deals te sluiten, projecten te beheren en meer gedaan te krijgen, gewoon vanuit hun e-mail. Zo geeft kunnen zij het beheer van nieuwe opdrachten en het volgen van diverse projecten makkelijker bijhouden. Gmail organiseren is behalve sneller, nu ook nog eens efficiënter, want Sortd maakt het samenwerken met teams, het toewijzen van taken en het beheren van projecten een stuk gemakkelijker. Doe je veel aan evenementplanning en registratiebeheer of aan beheer van leads voor e-mail en webformulieren, dan zal ook jij veel hebben aan deze tool. 

Effectief Gmail organiseren voor kleine bedrijven

Gmail organiseren met Sortd is ook voor klein bedrijven ideaal. Ik was al geruime tijd op zoek naar een eenvoudige, kosteneffectieve, slimme oplossing voor cruciale office-functies zoals verkoop, accountbeheer en klantenondersteuning, direct in Gmail. In plaats van e-mails te labelen en ze vervolgens in één lange lijst te lezen, kan ik de belangrijkste e-mails ordenen in één dashboard. Dan hoef ik alleen maar mijn e-mails te slepen naar bijvoorbeeld de kolom ‘Taken’ of de kolom ‘Follow-up’ en ik zie in één oogopslag waaraan ik werk of waarop ik wacht. 

Gmail organiseren met Sortd bespaart tijd

Sortd heeft een hoop maatwerk. Je kunt extra lijsten toevoegen, de standaardnamen wijzigen, het vinkje wijzigen en lijsten slepen om ze opnieuw te rangschikken. Ik heb lijsten voor dingen waar ik op moet reageren, items waar ik op wacht voor een antwoord, e-mails waar ik naar moet verwijzen voor mijn huidige projecten, een lijst misschien / ooit en een winkelen / deals lijst. Wat ik misschien wel het leukste vind aan dit systeem, is dat ik me geen zorgen hoef te maken over het labelen van individuele berichten, wat tijdrovend kan zijn en uit de hand kan lopen. Mijn Gmail organiseren was nooit zo prettig en eenvoudig geweest!

Kolommen om effectief je Gmail te organiseren

Met Sortd wordt Gmail organiseren echt een makkie. De belangrijkste categorieën zijn de kolommen. Je bent echter niet beperkt tot het gebruik van de weergave van Sortd. Het kleine knopje aan de rechterkant van het venster schakelt tussen Sortd en de normale weergave van Gmail. En wanneer ik overschakel naar de Gmail-weergave, heb ik nog steeds toegang tot mijn kolommen van Sortd. Dat betekent dat ik snel toegang heb tot de e-mails die ik hebt toegewezen als taken of heb opgeslagen in een andere lijstcategorie, terwijl ik met Gmail werk zoals ik normaal doet.

Het is het beste van beide werelden.