Morgen doe ik het anders met mijn visitekaartje

Als je je bedrijf en je processen stroomlijnt, houd je meer tijd over voor je klanten. Je doet dat waar je goed in bent! Gelukkig kan Ineke Swart je daar alles over vertellen en heeft ze daar onder mijn begeleiding een boek over geschreven: Morgen doe ik het (anders)!.

En daar ligt de link naar mijn blog. Want als je een boek schrijft, stroomlijn je ook bepaalde processen. Hoe zit dat dan?

Structureer je kennis en ervaring

Als ondernemer ben je de expert voor jouw klanten. Je deelt die kennis persoonlijk, in je blogs of tijdens lezingen en trainingen. Als je een boek schrijft, structuur je al je kennis en ervaring voor je ideale lezer (of klant) en giet je een specifiek deel daarvan in een bepaalde vorm of insteek. Daardoor leer je nog meer over jouw onderwerp. Dit helpt jou en geeft je meer inzicht, wat je ook weer kunt omzetten in (online) workshops of trainingen. En het helpt jouw lezers natuurlijk om nieuwe stappen te zetten in hun  persoonlijke of zakelijke successen.

Branding en marketing

Als ondernemer wil je waarde geven. Daarmee krijg je waarschijnlijk ook meer klanten en dus een hogere  omzet. Daarom zorg je voor branding en zichtbaarheid. Misschien maak je video’s, ben je aanwezig op social media en probeer je in de media jouw verhaal te vertellen.

Jouw unieke waarde delen

Hoe zorg je er vervolgens voor dat jouw lezer, volger, luisteraar een klant wordt? Daarvoor is vertrouwen nodig. Jouw unieke waarde delen vanuit jouw expertise helpt daarbij. En als je een boek hebt geschreven zien veel meer mensen jou als expert. Ook de media. Want jouw naam staat tenslotte op een boek.

Jouw boek als visitekaartje

Waarschijnlijk geef je een visitekaartje als je potentiële klanten spreekt. Maar je weet zelf hoe het werkt; dat visitekaartje verdwijnt in een mapje, doos of zelfs in de prullenbak. Jouw boek is een blijvend visitekaartje. Dat gaat iemand lezen, dat ligt op een bureau, of staat in een boekenkast. Misschien gaat jouw boek wel naar een nieuwe eigenaar. Een boek is het best denkbare visitekaartje dat er is!

Start met je boek

Heb ik je geraakt met mijn blog? Wil je al heel lang een boek schrijven en komt het er maar niet van? Begin dan met mijn gratis online training. Wil je persoonlijke begeleiding? Neem dan contact met me op.

 

Jolanda Pikkaart dé kleurrijke schrijfcoach voor ondernemers.

Ik help jou bij het schrijven, promoten en publiceren van je boek.