boek Morgen doe ik het anders

Is een boek geven stom?

We willen voor degene die we liefhebben een origineel, leuk, waardevol of mooi cadeau uitzoeken. Een boek komt dan niet direct in je op. Waarom is dat? 

Laten we samen eens bekijken of een boek geven stom is.

Is een boek Origineel?

Wil je origineel zijn of wil je een cadeau geven waar de ander ook echt iets aan hebt? Ik denk dat iedereen weleens een origineel cadeau heeft gekregen. Tijdens het uitpakken van dit cadeau heeft dat vast een glimlach op je gezicht getoverd. Een glimlach is natuurlijk goud waard. Maar de waarde daarvan is instabiel. Wat heb je daadwerkelijk met dat cadeau gedaan? Heb je het nog?

Wat als je met het geven van een boek iemands bureau op orde krijgt, rust in het hoofd biedt en handige hulp geeft om zijn of haar business te structureren? Dat is toch diamant? Een stabiele waarde voor lange termijn. 

Als je het zo bekijkt weet jij dan nog een beter cadeau? 

Origineel is dat er bij het boek: ‘Morgen doe ik het (anders)’, een online omgeving erbij geeft waar extra hulpmiddelen te vinden zijn als ondersteuning. Lees alles over een zalige workflow. (Op pagina 85). 

Is een boek Leuk?

Als je iemand iets cadeau doet wil je juist iets leuks geven. Iets los van het werk. Iets waarvan de ander blij en ontspannen wordt. Een boek over structuur wordt over het algemeen gezien als werk en niet als leuk. 

Maar is dat wel zo? Hoe leuk is het als je de tips toepast en resultaat ziet? Hoe leuk is het dat er tijd vrijkomt om wél bij die wedstrijd aanwezig te kunnen zijn? Hoe leuk is het als je een cadeau inpakt dat ontspanning en rust geeft om te tafelen en goede gesprekken te voeren? 

In het boek staat een simpel model om oplossingen van problemen te geven. Hoe leuk is dat? (Pagina 53) 

Wil je iets leuks geven? Denk dan aan het boek: ‘Morgen doe ik het (anders).’ 

Is een boek Waardevol?

Bij een cadeau geven denken we al snel aan waardevolle cadeaus. De link wordt dan snel gelegd met veel bling bling. Mooie sierraden en stoere horloges. Erg mooi natuurlijk. Ik ben er zelf ook dol op. 

Maar waarde kun je ook anders zien. De waarde van de rust en de waarde van de extra uren die vrij komen zijn blijvend. We zijn geneigd om dit niet als waarde te zien. Maar hoeveel declareert de persoon waar jij een cadeau voor zoekt per uur? 

Als hij of zij 1 uur per week bespaart, dit zijn 52 uren x de uurprijs. Hoeveel horloges kunnen daarvoor gekocht worden?  (Dit is het succes van hoofdstuk 7)

Is een boek een goed Relatiegeschenk?

Mocht het echt niet passen als cadeau, geef het dan weg als relatiegeschenk. Ik weet zeker dat jouw klanten er heel blij van worden. Dit worden ambassadeurs voor het leven. ☺ 

Conclusie

Nee, een boek geven als cadeau geven is zeker niet stom. 

Vooral als je kiest voor het boek: ‘Morgen doe ik het (anders).’ 

Dan geef je iets leuk, origineels én iets waardevols weg. Hoe mooi is dat?

Bestel ‘Morgen doe ik het (anders)’ hier