Inkiek week 30

Zo nu en dan heb ik een off-day. Zo’n dag dat er weinig uit je handen komt en je je niet focust op wat er eigenlijk moet gebeuren en dat je je laat afleiden door allerlei zaken die geen prioriteit hebben.

Hoe dat komt? Meestal is het uitstelgedrag (omdat ik ook niet alle klussen leuk vind hoor) of ik heb last van de warmte of ik zit met iets anders in mijn hoofd waar ik op dat moment niets aan kan doen, maar wat mij wel heel erg bezig houdt. Heel af en toe gun ik mijzelf zo’n (halve) dag. Dat is dan zo’n dag dat ik geen deadline(s) heb en geen druk voel van iets wat klaar moet zijn aan het einde van de dag.

Toch probeer ik daar maar een halve off-dag van te maken, want als ik in die modus blijf hangen dan ben ik ’s avonds niet van de bank af te porren. Zo’n off-day moet je natuurlijk niet te vaak doen. Maar hoe krijg ik mijzelf dan na zo’n halve dag ‘lummelen’ weer aan de gang? Hier vertel ik je meer over dit onderwerp: