Ga de uitdaging van veranderingen aan

Ga de uitdaging van veranderingen aan

We leven in een tijd waarin de veranderingen elkaar in een hoog tempo opvolgen. Veranderingen zijn soms lastig, maar veranderen om het beste uit de veranderingen te halen is nog veel lastiger. Functioneer jij door ingesleten patronen of sta je open voor de uitdagingen van veranderingen?

Vastgeroest

Het is vaak gemakkelijker om vast te houden aan wat er is, dan je aan te passen aan de veranderingen die plaatsvinden. Feit is echter dat je jezelf daarmee in een lastig parket kunt plaatsen, aangezien de flexibiliteit die van je verwacht wordt, precies het verschil kan maken. Haal het beste uit het beste.

Tip 1: Haal het beste uit het beste

Benader veranderingen positief

Begin met het zoeken naar het positieve van de verandering. Een combinatie van laptop, smartphone, tablet en PDA samen met de vele WIFI-aansluitpunten over de hele wereld ben jij net als je manager voortdurend online en dus bereikbaar. Wel zo praktisch, wanneer je baas vaak onderweg is of zelfs internationaal werkzaam is. In de rol van ondersteuner blijf je onmisbaar. Maak efficiënt gebruik van de bestaande middelen en je waarde als ondersteuner stijgt.

Tip 2: Maak efficiënt gebruik van de middelen

Denk mee

Sta open voor wat er is. Denk eens na welke middelen of apps je werk kunnen veraangenamen. Dit is het moment om te laten zien en te onderzoeken welke verborgen kwaliteiten je hebt. Vraag jezelf bij elke verandering af, waarom je mee wilt gaan in deze verandering, of waarom niet. Stel jezelf een doel en formuleer de weg daarnaar toe. Doe dit niet alleen, vraag feedback.

Tip 3: Sta open en denk mee. Ga de dialoog aan

Open communicatie

Waar liggen de zwaartepunten in het werk van een ondersteuner? Heb je wel eens gedacht aan het zorgen voor haar of zijn TIME management. Sommige veranderingen vergen ook een aanpassing van het gedrag van de manager. Bespreek dit op een positieve manier. Jouw doel is om jouw en zijn/haar werk beter te managen. Zo houd jij tijd over voor die klusjes die nu blijven liggen. Benader elke verandering vanuit het positieve en vermijd verwijten.

Tip 4: Bespreek de veranderingen op een positieve manier om zichtbaar te maken wat de veranderingen in het gedrag van de manager hem/haar oplevert

Durf fouten te maken

Je wilt dat je baas op tijd en goed voorbereid voor de dag komt. Je bent een klankbord en creëert een werksfeer waardoor de manager zijn of haar eigen afweging kan maken. En soms is het nodig om een risico te nemen. Valt een videoconferentie wel goed bij de genodigden? Werkt de techniek naar behoren? Zal iedereen dan wel aanwezig zijn?  Een videovergadering kan een besparing opleveren van vele kilometers en een hoop tijdwinst omdat de reistijd is komen te vervallen. Laat testen met een videoconferentie niet los alleen omdat je bang bent voor reacties of fouten. Leer!

Tip 5: Neem risico’s, durf fouten te maken

Ga de uitdaging aan!

Leer van deze momenten zodat het de volgende keer beter gaat. Blijf in beweging om niet terug te vallen in oude patronen. Bespreek wat er mis ging, en wat je kunt doen om het de volgende keer beter te laten verlopen. Steek je hoofd boven het maaiveld uit en laat jezelf zien!

Tip 6: Ga de uitdaging aan!

 

Heb jij een aanvullende tip?

Heb je nog meer tips? Laat ze achter, ik lees ze graag.
Zo helpen we elkaar.