Tool van de week: Tiny PNG
,

Tool van week 27: Tiny PNG

Tool van de week: Tiny PNG

TinyPNG: ik geeft het direct toe, ik ben een gebruiker een pure gebruiker… dus aan laadsnelheid van mijn website denk ik niet, ik zie een leuke afbeelding en plop het in mijn blog. ?

Alleen… daar maak ik de bezoekers van mijn website niet gelukkiger mee omdat mijn site steeds minder snel laadt. En met inmiddels aardig wat blogs op de site, kan dit grote gevolgen hebben. Nieuwe gewoontes kosten tijd en dat gold zeker voor deze tip. Maar nu het een gewoonte is geworden, valt het ook wel weer mee :).

Elke afbeelding die ik maak, sleep ik naar TinyPNG en deze ‘verkleint’ de afbeelding qua pixels waardoor de site snel blijft. En toegegeven… het is echt een kwestie van 1-2 minuten extra werk.

Link naar de tool