kneus of slim

Kneus of Slim?

Persoonlijke ontwikkeling

Als je kiest om een coachingstraject te volgen, ben je dan slim of kom je dan wat te kort? Lang heeft er een taboe gerust op coaching. Als je een coach nodig hebt, dan gaat het vast niet goed met je, dan kom je te kort en presteer je onder de maat. Dat was de algemene gedachte.

Haal het beste uit jezelf

Gelukkig zien we dat nu anders. Persoonlijke ontwikkeling is ‘hot’.  We zien het nu als open staan om te leren, het beste uit jezelf willen halen en bewust zijn van blijvende ontwikkeling. Daarmee maak je jezelf gelukkiger en merk je dat werkzaamheden effectiever gaan. En dat levert rendement op. Het werkt ook nog eens preventief op het ziekteverzuim.

Ikke zelf doen

In mijn blog van ikke zelf doen, heb ik het er al even over gehad dat we alles zelf willen doen. We denken het ook allemaal zelf te kunnen. Dit geldt ook voor onze ontwikkeling. We maken toch genoeg mee waar we van leren en we komen vanzelf in situaties die ons vormen. Maar waarom zouden we daar geen hulp bij zoeken? Waarom alles zelf doen als er professionals zijn die onze ontwikkeling kunnen stimuleren en in goede banen kunnen leiden?

Plan van aanpak

Zelf heb ik coaching gevolgd bij You! Coaching en Advies en doe ik mee met ‘Ik Start Smart’ van de Kamer van Koophandel.  Ik maak mijn eigen plan van aanpak. Naast het verdiepen van mijn werkzaamheden vind ik het heerlijk om een sparringpartner te hebben die mij een spiegel durft voor te houden. Het houdt me scherp. Ik wil ontwikkelen waar ik nog kan en op deze manier kan ik ook bepalen wat mijn marktwaarde is. Ben ik nu een kneus? Nee, ik denk dat ik juist heel slim ben ;-).